Felszámolási eljárást kezdeményeztek a Polar-Húsz Híd, Út és Szerkezetépítő Kft. ellen - tudta meg a Gazdaság.hu üzleti hírügynökség. A kft. 49 százalékos tagja a Vegyépszer Hungária Zrt., 31 százalékban a Virex Kft., 20 százalékban az Inforg Zrt. birtokolja. E két utóbbi társaság tulajdonosi struktúrája hasonló - az Inforg a Virex tagja -, de nem nyilvános.

A cég csúcséve a 2002-es volt, akkor 4,2 milliárd forintos forgalom mellett 128 millió forint nyereséget ért el. Árbevétele 2008-ig minden évben kétmilliárd felett volt, eredménye - bár folyamatosan csökkent - végig pozitív volt - derül ki az Opten cégtárának adataiból. Két éve a társaság forgalma 958 millió forintot tett ki, tavaly pedig már csak 887 millió forintot könyvelhetett el, s 2010-ben először veszteséget termelt, 245 millió forintot. A társaság éves beszámolójában az árbevétel csökkenésének okaként a gazdasági válságot határozta meg.

A fő tulajdonos Vegyépszer Hungária Zrt. jelenleg csődeljárás alatt áll, jövő májusig kapott haladékot a hitelezőktől, hogy rendezze pénzügyi helyzetét. A vezérigazgató, Seprényi Sándor korábbi nyilatkozata szerint újjászervezik a céget, megpróbálnak pályázatképessé válni, s a piacon maradni, a korábbinál kisebb volumenű mérnöki-fővállalkozói társaságként.