Bejött a Szentkirályinak a világdíj

A Szentkirályi Ásványvíz Kft. idén a tavalyi harmincötszörösére tervezi emelni piaci részesedését - mondta a NAPI Online-nak Balogh Levente ügyvezető.
Tóth László Levente, 2004. október 27. szerda, 11:10
Fotó:

A társaság a múlt évben 0,2 százalékal részesedett a magyar piacon, idén az első félévben ez 4 százalékra nőtt, év végére pedig 7 százalékot várnak. A Szentkirályi ásványvíz értékesítését egyértelműen befolyásolta a februárban megkapott világdíj, azóta gyorsan nőnek az eladások. A társaság az ásványvíz értékesítéséből idén 1,5 milliárd forint árbevételre számít, ami jelentősen meghaladja a tavalyit. Jelentősen javulnak az exportkilátások is, nemrég Nagy-Britanniából érkezett nagyobb megrendelés, de már tervezik a kínai cimkét is.
A kft. palackozó kapacitása jelenleg 100 millió liter, ezt a következő két évben 100-100 millió literrel bővítik, így elérik a teljes magyar kapacitás csaknem felét. A cég szentkirályi telephelyén most készült el egy 1 millió euró értékű új palackozó-sor.
A társaság pénzügyi befektető(k) bevonását tervezi, ám annak ellenére, hogy a világ vezető forgalmazói is érdeklődnek, a céget magyar tulajdonban kívánják tartani.

HOZZÁSZÓLÁSOK