Indulhat a Lenti Termálfürdő fejlesztése

Közös ajánlattevőként a ZÁÉV Építőipari Zrt. és a Szabadics Építőipari Zrt. végezheti a Lenti Termálfürdő fejlesztésének első ütemét, nettó 2,25 milliárd forintért.
Németh Géza, 2021. január 20. szerda, 13:04
Fotó: Pixabay

Az ajánlattételi felhívás nélküli tárgyalásos eljárás eredményét az ajánlatkérő Lenti Gyógyfürdő Kft. tette közzé az uniós közbeszerzési közlönyben.

Az előzményekről: az ajánlatkérő tavaly júniusban indított nyílt közbeszerzést a fürdő bővítésére, de az eredménytelen lett, mivel minden ajánlat meghaladta az ajánlatkérő anyagi lehetőségét. A közbeszerzési szabályok az ilyen esetben lehetővé teszik azt, hogy az ajánlatkérő tárgyalásos eljárást kezdeményezzen, feltéve, hogy arra meghívja a nyílt eljárásban érvényes ajánlatot tett valamennyi céget.

A nyerteseknek meg kell építeniük - egyebek mellett - a 2305 négyzetméteres gyógyászati részleget, valamint a szálloda és a fürdő közötti 180 négyzetméteres átjárót. A beruházás hazai finanszírozású.

A tárgyaláson részt vett a Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt. is, az ajánlati ára valamivel több mint 3 milliárd forint volt.

HOZZÁSZÓLÁSOK