Nagy volt a tolongás a kisvárdai idősek otthona kivitelezéséért

A budapesti székhelyű Nyírépszer Hungária Építőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. építheti meg Kisvárdán az idősek és rászorulók elhelyezését biztosító speciális központot, nettó 1 milliárd 932 millió forintért. A becsült ellenérték ettől 18 millióval több volt. A tenderen heten pályáztak, köztük olyan nagy ágyúk is, mint az A-Híd és a szegedi Kész Zrt.
Németh Géza, 2020. szeptember 12. szombat, 14:36
Fotó: MTI Fotó / Mohai Balázs

A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő Határok Nélküli Gyógyításért Nonprofit Kft. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

Az otthon 120 fő elhelyezését, szabadidős foglalkozását, szociális, egészségügyi és higiénés igényeinek kiszolgálását hivatott kielégíteni. Az intézmény egy 72 férőhelyes főépületből, 12 telepszerűen elhelyezett, egyenként 2 darab kétágyas lakóegységet tartalmazó szatellit-apartman épületből, továbbá egy közös rendezvények megtartására alkalmas pavilonból áll.

A beépített alapterület: 5 431 négyzetméter, a telek területe pedig 29 990 négyzetméter.

A nyertessel szeptember 4-én kötött szerződést az ajánlatkérő.

Az értékelésnél 70 súlyszámot ért az ár, és 30-at a minőség. Így feltehetően az ár miatt vesztett a tenderen indult további hat cég, amelyek a következők voltak: A-Híd Építő Zrt., ConstructX Építőipari, Fémszerkezetgyártó, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., Kelet-Út Építőipari, Beruházó és Szállítmányozó Kft., Kermi-Szolg Kft., KÉSZ Építő és Szerelő Zrt. és az Octopus Invest Szolgáltató Kft.

HOZZÁSZÓLÁSOK