Bírósági döntés az EMFESZ ügyében

A svájci bíróság az EMFESZ új tulajdonosa, a RosGas részére 30 ezer frank kártérítés megfizetésére kötelezte a Mabofi Holdings Ltd.-t.
NAPI, 2009. augusztus 25. kedd, 17:23

Megszüntette az ideiglenes rendelkezést, és az új tulajdonos RosGas AG részére 30 ezer svájci frank kártérítés megfizetésére kötelezte a svájci bíróság a Mabofi Holdings Ltd.-t, az EMFESZ Első Magyar Földgáz és Energiakereskedelmi és Szolgáltató Kft. volt tulajdonosát - írja az MTI-Eco.

Az elsőfokú bírósági végzés utal arra, hogy a ciprusi bejegyzési Mabori Holdings 2009. május 29-én kérte az ideiglenes intézkedést Zug kanton bíróságától azért, hogy a RosGas AG-nak tiltsa meg lényegében a tulajdonosi jogok gyakorlását. Meg nem erősített korábbi sajtóértesülések szerint az EMFESZ vezérigazgatója, Góczi István egy korábbi felhatalmazás alapján mindössze egy dollárért adta el a céget a RosGas AG-nak.

Egy másik, szintén a tulajdonosváltáshoz kapcsolódó peres ügyben a Fővárosi Bíróság 2009. június 26-i ítéletében első fokon elutasította a Mabofi Holdings kérelmét a RosGas AG-nak mint tulajdonosnak a cégbírósági bejegyzésére.

HOZZÁSZÓLÁSOK