Botrány az állami tévében: ki, kit csinál ki?

Ultimátumot adtak az MTVA szakszervezetei az állami tévé vezetőségének, amiért az gyakorlatilag hazudozással vádolta meg az érdekvédőket. Vagy visszavonják a rágalmazást, vagy a bíróság előtt folytatódhat a házon belüli vita.
Napi.hu, 2016. szeptember 21. szerda, 08:52
Fotó: Napi.hu

Rágalmazásért és hitelrontásért beperelhetik a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezetőségét az alapnál tevékenykedő szakszervezetek - írja a Népszabadság. A pereskedés oka azt lehet, hogy az érdekvédők szerint az MTVA a létszámleépítéssel kapcsolatban az érdekképviseleteket lejárató vádakat hozott nyilvánosságra.

A napilap szerint a vezetőség ultimátumot kapott: öt napon belül korrigálnia kell korábbi állításait vagy a szakszervezetek bíróság elé viszik az ügyet.

A Népszabadság az érdekvédőknek ad igazat. A múlt hét elején Vaszily Miklós megbízott vezérigazgató 145 fős létszámleépítést jelentett be az üzemi tanácsoknak írt levelében, majd majd rá egy napra az MTVA sajtóosztálya azt állította, hogy 125 embert küldenek el.

Ezután az alap saját magát korrigálva nyilvánosságra hozta a 145 fő számot, miközben a sajtóban keringő állítólag ellentmondó számokért és kiszivárogtatásért az üzemi tanácsokat és a szakszervezeteket tette felelőssé.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

dalia7, 2016.09.21 09:45

Hányszor fogják még ezeket a talpnyalókat elküldeni mire nyugdíjba kerülnek ?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html