Bővítette rácalmási üzemét a Hankook

Teherabroncs-gyártó egységgel bővíti üzemét Rácalmáson a Hankook, a munka 2018 első felében kezdődik, míg a gyártás várhatóan két évvel később indul el - adta hírül a cég.
Szász Péter, 2018. március 23. péntek, 15:57
Fotó: Napi.hu

A magyar üzem a Hankook európai stratégiájának fontos része, mivel ez az egyetlen termelőegység a régióban. A most bejelentett beruházás 290 millió eurót tesz ki, és mintegy 150 új munkahelyet jelent. Az üzemben évente több mint 550 ezer közép- és nehéz tehergépkocsi- valamint busz-gumiabroncsot gyártanak majd.

A 2006. júliusi alapkőletétel óta eltelt időszakban a gyár folyamatosan bővült és korszerűsödött. A legfrissebb fejlesztéseknek köszönhetően a gyártási kapacitás eléri a napi több mint 55 ezer gumiabroncsot. Ez évente legfeljebb 19 millió gumiabroncsot jelent, közel 900 méret- és modellváltozatot a személygépkocsik, SUV-k, kisteherautók és könnyű tehergépkocsik számára.

A kezdeti időszak óta a kapacitás 3,5-szeresére nőtt. A gyár olyan autómárkák számára gyárt abroncsokat, mint az Audi, a BMW, a Fiat, a Ford, a Hyundai, a Kia, a Mercedes-Benz, MINI, Opel, Peugeot, Porsche, Seat, Skoda vagy a VW. A rácalmási gyár 2007 júniusában kezdte meg működését. A cég jelenleg mintegy 3000 alkalmazottat foglalkoztat.

A Hankook Tire több mint 180 országba szállítja termékeit, és világszinten hozzávetőlegesen 22 ezer alkalmazottat foglalkoztat.

Olvassa el a Hankook Tire Budapest Kft. kereskedelmi igazgatójával készült interjúnkat.

A Kép forrása: Hankook

HOZZÁSZÓLÁSOK