Budapesti árvízvédelem: túl drága lett volna, így egyelőre elmarad a fejlesztés

A főváros 1 milliárd 237 millió forintot szánt az Aranyhegyi-patak árvízvédelmének a tervezésére és kivitelezése, az egyetlen ajánlattevő Swietelsky Építő Kft. viszont 4 milliárd 63 millió forintért vállalta volna a munkát, ezért a közbeszerzés eredménytelen lett.
Németh Géza, 2018. május 24. csütörtök, 13:59
Fotó: Napi.hu

A Közbeszerzési Értesítőben jelent meg a Budapest Főváros Önkormányzata által kiírt nyílt tender eredménytelenségéről szóló közlemény.

A fővárosi közgyűlés tavaly novemberben döntött a szóban forgó munkáról, amely része a sok vitát kavart Római part árvízvédelmének. Az önkormányzat honlapján olvasható információ szerint az Aranyhegyi-patak menti teljes védvonal hossza hozzávetőleg 2 kilométer, a pünkösdfürdői töltés menti, amely a Barát-patak torkolati szelvényétől a Római-part vonaláig tart, hozzávetőleg 1,7 kilométer hosszú.

A közbeszerzési kiírás - egyebek mellett - két mobil elzárású árvízkapuval, 1770 méter vasbeton árvízvédelmi fallal, 1620 méter hosszú töltésmagasítással és 16 ezer négyzetméternyi szádfal építéssel kalkulált.

HOZZÁSZÓLÁSOK