Bulinegyed: jön a kötelező éjféli zárás

Elfogadták a belső-erzsébetvárosi döntés-előkészítő munkacsoport tagjai azt a javaslatcsomagot, amelyet több hónapos tárgyalássorozat után dolgoztak ki a kerület bulinegyedében kialakult állapotok rendezésére.
Domokos László, 2020. március 4. szerda, 08:28
Fotó: Napi.hu - Képünk illusztráció.

A főszabály az éjféli záróra lesz, ez alól csak azok a vendéglátóhelyek kaphatnak mentességet, amelyek teljesítik a szigorú kritériumrendszer feltételeit - mondta Ujvári-Kövér Mónika alpolgármester, a munkacsoport vezetője a Népszavának.

Ezek közé tartozik egyebek mellett, hogy a szórakozóhelyek este tíz és reggel nyolc óra között nem végezhetnek göngyölegmozgatást, áruszállítást, éjfél után pedig - ha nyitva tartanak - mindenki számára hozzáférhetővé kell tenniük mellékhelyiségeiket.

A közterületi alkoholfogyasztás visszaszorítása érdekében összehangolt ellenőrzéseket vezetnek be, a szórakozóhelyeknek pedig erre vonatkozó intézkedési tervet is ki kell dolgozniuk. Ezen felül kötelező lesz legalább egy embert felvenni, akinek az lesz a feladata, hogy megakadályozza, hogy a vendégek az utcán fogyasszák el a megvásárolt alkoholt.

HOZZÁSZÓLÁSOK