Távolsági buszokat szerez be a Volán

A MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft. valamint a Kereskedelmi és Hitelbank Zrt. lízingel a Volánnak 43 darab emelt komfortfokozatú távolsági autóbuszt, nettó 3 milliárd 209 millió forintért.
Németh Géza, 2019. január 25. péntek, 17:12
Fotó: MTVA/Bizományosi / Jászai Csaba

A nyílt közbeszerzés eredményét az ajánlatkérő Volán Buszpark Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. tette közzé az uniós közbeszerzési közlönyben.

A pénzügyi lízing-konstrukció lényege, hogy a megrendelő 10 százalékos önrészt fizet, majd a futamidő 180 hónap. A lízing forint alapú, a kamat pedig nem haladhatja meg a 3 havi Bubor + 5 százalék értéket.

A szerződést január 16-án írták alá a felek,

Indult még a tenderen, de nem nyert a Merkantil Zrt. az Inter Traction Electronics Kft.-vel.

A Volán Buszpark Kft. csütörtökön tette közzé, hogy - zárt végű pénzügyi lízing konstrukcióban - 25 új, normálpadlós, kéttengelyes autóbuszt szerzett be, 1 milliárd 546 millió forintért. Ezeket a Kravtex Kft. és a Budapest Lízing Zrt. szállítja.

A beszerzések annak a több mint 17 milliárd forintos keretnek a részei, amelyből április végéig 201 modern jármű áll forgalomba a Volán cégeknél.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Panzerkraftwagen_Drei, 2019.01.25 21:24

Miért MAN buszt? Ilyen hamar besz@rt az épp csak hogy fölélesztett magyar buszgyártás?

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html