A lap szerint ugyanakkor kérdéses, hogy ezzel a döntéssel Csipak meg tudja-e vetni a lábát a Fidesszel szemben: a Csipakkal szembeni sorozatos hatósági eljárásokat ugyanis sokan úgy kommentálják, hogy ez a büntetés, amiért a nagyvállalkozó szembefordult a kormánypárttal és a Belvárost ­2014-ig polgármesterként vezető Rogán Antallal.

Csipak Péter vagyonát a Napi.hu gondozásában megjelenő A 100 leggazdagabb című kiadvány 2010-ben még 16 milliárd forintra becsülte, ez 2012-re 8 milliárdra csökkent, azóta pedig az üzletember nem került be a száz legmódosabb közé (a belépési küszöb 2016-ben 6,8 milliárd forint volt).

Az állítása szerint önerejéből meggazdagodott üzletember éveken át igen jó kapcsolatokat ápolt Rogánnal, aki most már propagandaminiszter. Csipaknak akkoriban futott a szekér: az ötödik kerületben, a Vörösmarty tér környékén számos érdekeltséget szerzett, 1995-től pedig a cége üzemeltette a fizetőparkolást a kerületben. A nagy dobást az ötödik kerülettel 2008-ban megkötött közterület-használati szerződés jelentette, Csipakék 2058-ig szerezték meg a Deák Ferenc utca 500 négyzetméteres része használatának jogát. Az utca felújításával alakult ki a Fashion Street bevásárlóutca.

Hogy mégis mi vezethetett a nagyvállalkozó és a kerület viszonyának megromlásához, részletesen a Népszabadság cikkében olvashatja.