Csillagokat látnak majd a fürdővendégek

Csillagokkal jelzett minősítési rendszerrel akarja javítani a hazai fürdők szolgáltatási színvonalát a fürdőszövetség.
NAPI, 2011. február 16. szerda, 09:42
Fotó:

Védjegyrendszert dolgozott ki a Magyar Fürdőszövetség, amely segítené a kikapcsolódni vagy gyógyulni vágyók eligazodását a több száz hazai fürdő között - írja a Világgazdaság. Az egytől öt csillagig terjedő rendszerhez a szövetség reményei szerint a 385 hazai fürdő több mint fele csatlakozik majd - a részvétel önkéntes -, emellett azt is szeretnék, ha a 120-130 hazai wellnesshotelben található létesítmény többsége is minősíttetné magát.

A csatlakozásért 300 ezer forintot kérnek, a minősítés megújítása, ami kétévenként lesz esedékes további 100 ezerbe kerül. A szövetség eljuttatta javaslatát az illetékes minisztériumhoz, és azt reméli, hogy már idén megszülethet a minősítést szabályozó rendelet.

A fürdőszövetség azt is el akarja érni, hogy a gyógyfürdők állami támogatása áprilistól hét százalékkal nőjön. Az OEP tavaly 3,9 milliárd forintot adott a fürdőknek, amit idén a tervek szerint 4,1 milliárdra emel. A szakmai szervezet szerint azonban nem jó az a helyzet, hogy a fürdők 50 milliárd forintos éves bevételének csak nyolc százaléka származik OEP-támogatásból.

HOZZÁSZÓLÁSOK