A felhívást az uniós közbeszerzési közlönyben tette közzé az intézmény.

A képzésre legalább alapképzésben mérnöki oklevelet szerzett hallgatók jelentkezhetnek, az oktatás 3 féléven át tart. A létszám évfolyamonként legfeljebb 15 fő. A képzés végén a hallgatók légijármű-üzemeltető szakmérnök oklevelet kapnak.

A közbeszerzésben szereplő képzés célja, a hallgatók továbbképzése légijármű vezetőkké. El kell sajátítaniuk a Privat Pilot Licence (PPL) A és H követelményeit. A PPL(A) egymotoros gép vezetését jelenti, míg a PPL(H) licenc tulajdonosa az adott típuson parancnokként repülhet. A képzés végén a hallgatók hatósági vizsgát tesznek.

A képzés egyedisége, hogy a teljes 140 órás repülési gyakorlaton belül 50 óra kötelező repülési gyakorlatot tartalmaz 2 vagy minimum 4 személyes kivitelű helikopteren is a PPL(H) szakszolgálati engedély megszerzése után. A képzés nyelve magyar.

Az ajánlattevőnek csatolnia kell az elmúlt három év alatt befejezett, de legfeljebb hat éven belül megkezdett PPL(A) képzés és PPL(H) képzés szolgáltatásokra vonatkozó referenciaigazolásokat, illetve nyilatkozatokat.

Az ajánlattételi határidő június 21. Az értékelésnél 60 súlyszámmal szerepel az ár és 40 súlyszámmal a minőség.