Gulyás: jó hogy kitiltották a dízeleket a Déliből

Érezhetően javította a Déli pályaudvar környékén élők életminőségét a dízel tolatómozdonyok kitiltása a területről - mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden, a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.
Szász Péter, 2019. október 1. kedd, 15:20
Fotó: MÁV Magyar Államvasutak Zrt.

A döntés után rendkívül sok és kedvező visszajelzést kaptak.

Több mint tíz éve próbálják elérni a dízel tolatómozdonyok kitiltását, és volt idő, amikor "szorgalmasan bírságolták" is a társaságot a zajhatár átlépése miatt - erről Pokorni Zoltán, a XII. kerület polgármestere beszélt.

Az előző pár hónapban sokkal többet léptek előre, mint korábban összesen, ezért pedig a MÁV jelenlegi vezetésének tartoznak köszönettel. A dízel tolatómozdonyok távolmaradása nem csak a pályaudvar környékén élőknek, hanem az egész városnak kedvező - mondta. Hosszú távon is igényt tartanak a Déli pályaudvarra, mivel azt "hallatlan urbanisztikai értéknek" tartják. Pokorni Zoltán szerint ezért korszerűsíteni és nem felszámolni kell a területet.

Április 24-től nem alkalmaznak dízel tolatómozdonyakat a Déli pályaudvaron, a kísérlet pedig bevált, mivel azok nélkül is tudják tartani a menetrendet, a környéken lakók pedig nyugodtabban élhetnek - mondta Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója.

HOZZÁSZÓLÁSOK