Diákmunka: segítséget kapnak az álláskeresők

Egy új magyar startup, a Click for Work online piacteret működtet, ahol a megrendelők által feltöltött, szakértelmet nem igénylő, gyorsan elvégezhető, alkalmi munkákra jelentkezhetnek a 16. életévüket betöltött diákok - írja az Eduline.
Szabó Dániel, 2018. május 13. vasárnap, 13:56
Fotó: Shutterstock

Már több mint 300 tanuló regisztrált a Click for Work nevű startup hálózatába, ahol a diákigazolvány feltöltése után már keresgélhetnek is állások között. A munkaadó - magánszemély vagy cég - kiválasztja az igényelt munka kategóriáját, és az erre jelentkező diákok közül a megrendelő választja ki, hogy kivel szeretne együttdolgozni - ismerteti az oldal működését az Eduline.

Az így létrejött foglalkoztatás nem fekete munka: szerződéses jogviszony lesz a felek között. Az oldal ráadásul meghatározott minimális órabéreket. Példaként a házimunka kategóriát említik, ahol az órabér nem lehet kevesebb 2500 forintnál. A bevásárlás és a vegyes kategóriába feltöltött állásoknál az óránkénti minimum órabér 2000 forint, míg a kerti munkáknál 1000 forint.

A szolgáltatás egyelőre csak Budapesten elérhető, de a tervek között szerepel, hogy az ország más városaiban is megjelennek.

A diákmunka fontos munkaerőpiaci tartalék a rendszerben.

A kép forrása: Shutterstock.

HOZZÁSZÓLÁSOK