Díjazták a Magnus elektromos repülőgépét

Innovációs díjat kapott a kecskeméti székhelyű Magnus Aircraft Kft. és a Siemens közös fejlesztésű elektromos repülőgépe - mondta Andréka Domonkos, a Magnus kommunikációs igazgatója szombaton az M1-en.
MTI, 2016. április 23. szombat, 11:09
Fotó: Napi.hu

A friedrichshafeni Aero 2016 szakkiállításon vették át az elismerést, amelyet elektromos fejlesztésekkel foglalkozó európai projekteknek adhatnak.

Az igazgató elmondta, az eFusion nevű gép 2017-től előrendelhető, addig folytatják a fejlesztéseket, hogy az üzemidőt hosszabbítsák. Hozzátette: a gép oktatásra, így kényszerhelyzeti képzésre és műrepülésre is alkalmas.

A mintegy egymillió euróból kifejlesztett eFusion nevű típus egy kétüléses, könnyű szerkezetes repülőgép, kompozit anyagokból készült, súlya 410 kilogramm.  A fejlesztő ezres nagyságrendű megrendelésre számít egyrészt a kínai légtér megnyitása, másrészt a vészhelyzeti képzés növekedése miatt.

Képünk illusztráció.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

RealMan, 2016.04.23 16:08

Na, akkor most már egyel beljebb vagyunk, most már közös fejlesztés. A végén meg majd kiderül, hogy az égadta világon semmi köze a magyaroknak hozzá.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html