Drágult a nyíregyházi atlétikai centrum

Az eredeti 6 milliárd 799 millió forint helyett 7 milliárd 216 millió forintért épül fel a nyíregyházi atlétikai centrum. A 417 milliós drágulást a pótmunkákkal indokolta az ajánlatkérő.
Németh Géza, 2020. augusztus 3. hétfő, 18:30
Fotó: Pixabay

A nyílt tender módosítását az ajánlatkérő Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

Az atlétikai centrum a következő részekből áll:

 

  • szabadtéri rekortán burkolatú, 400 méteres 8 sávos atlétikai pálya,
  • a szabadtéri atlétika pálya nyugati oldalán 570 fős fedett nézőtér,
  • 60x100 méteres szabadtéri, füvesített (élőfű) atlétikai dobópálya,
  • szabadidős futókör,
  • fedett atlétika csarnok és sportcentrum (7624,20 négyzetméter beépített és összesen 11 901 négyzetméter nettó alapterülettel).

 

A város tavaly júniusban szerződött a kivitelezésre, a a helybeli Aktuál Bau Építőipari és Kereskedelmi Kft.-vel, 6 milliárd 799 millió forintos vállalási áron. Ez emelkedett meg most 7 milliárd 216 millió forintra.

A drágulást a pótmunkákkal indokolta az ajánlatkérő. Ezek körébe tartozik - egyebek mellett - a homlokzati panelek kiváltása egy magasabb műszaki színvonalú, jobb hőszigetelési tulajdonságú termékre, a tervezettnél jobb hőszigetelésű nyílászárókat építenek be, továbbá módosul a külső atlétika pálya megvilágítása, és az öntözőrendszer is.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

narancsragacs, 2020.08.03 21:10

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html