Társaságcsoportunk nemcsak túlélte a kohászatot sújtó válságot, hanem az elmúlt években sorra elvégzett technológiai fejlesztésekkel, beruházásokkal növekedési pályára állt. Ebben döntő szerepe van a Dunaferrnél dolgozó 5 ezer szakembernek, akik kitartottak a nehezebb időkben - mondta Jevgenyij Tankilevics, az ISD Dunaferr Zrt. cégvezetője.

Az újabb két számjegyű béremeléssel a vállalat célja versenyképességének fenntartása a munkaerőpiacon. Az elmúlt két évben sikerült kihasználnunk a kedvező piaci elmozdulásokat, és nyereségessé tettük az acéltermelést. 2019-ben a maximális termelési volumen rekordértékű, évi 2 millió tonnára történő felfuttatása mellett, a kombinát különböző minőségi kritériumok elérését tűzi ki célul, ami lehetővé teszi az új acélpiaci szegmensekre való belépést.

A friss bérmegállapodás nyomán 2019. január 1-jei hatállyal átlagosan 13 százalékkal emelkednek az alapbérek a kollektív szerződés hatálya alá tartozó dunaferres társaságoknál.

Az alapbérfejlesztés elemei:

  • Alanyi jogon minden munkavállaló havi 25 ezer forint alapbéremelést kap.
  • További átlagosan 6,25 százalékos differenciált bérfejlesztés is lesz.
  • A béren kívüli juttatásoknál a munkáltató részben kompenzálja az szja-változásból eredő, a munkavállalókat terhelő többlet adóterheket.
  • A béren kívüli juttatások (önkéntes nyugdíjpénztári munkáltatói hozzájárulás, önkéntes egészségpénztári hozzájárulás, a megszüntetett étkezési utalvány helyett év végi pulykapénz bevezetése, iskola kezdési támogatás biztosítása, törzsgárda jutalom folyósítása) az átlagos 13 százalékos alapbérfejlesztés mértékével emelkednek.