Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ a szakorvosi rendelőintézetek és kórházak elektronikai működésének fejlesztésére 1 milliárd 949 millió forintért, míg a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet egy új szakorvosi rendelőintézet tervezésére és kivitelezésére szerződött 3 milliárd 864 millió forintért. A tenderek eredményei a Közbeszerzési Értesítőben jelentek meg.

A központ nyílt közbeszerzésen keresett vállalkozót  a szakorvosi rendelőintézetek és kórházak központi működésének fejlesztésére. A feladat - többek között - kiterjedt a betegelőjegyzési, beutalási rendszerek használatnak szakértői támogatására, a műtéti előjegyzési rendszer használatának az egészségügyi szakszemélyzet foglaltsági nyilvántartásacéljából történő támogatására és az informatikai rendszerek illesztésére is. A munkát az uniós Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) finanszírozza.

A nyertes a Tigra Computer - és Irodatechnikai Kft. lett nettó 1 milliárd 949 millió forinttal. A becsült ellenérték 2 milliárd forint volt. Ajánlatot tett még a Sagemcom Magyarország Elektronikai Kft. és az i-Cell Mobilsoft Zrt. is.

A Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet meghívásos közbeszerzésen keresett vállalkozót egy új szakorvosi rendelőintézet tervezésére és kivitelezésére. A jelenlegi ilyen intézmény a Kőbányai úton van, az új épület viszont a Maglódi és a Lavotta utca sarkán lévő beépítetlen telekrészen kap helyet. A teljes beépített nettó alapterület 5 797 négyzetméter lesz, a pinceszinten 46 parkolóhely létesül.

Ezt a közbeszerzést - közösen - a B Build & Trade Kft. és a Digi-X Építő Kft. nyerte, nettó 3 milliárd 864 millió forinttal. A becsült ellenérték bő másfél milliárddal kevesebb, pontosan 2 milliárd 235 millió forint volt. Indult még a tenderen, de nem nyert a Laterex Építő Zrt. is.

A kép forrása: Shutterstock.