Egy-két napra csökkent a domain-regisztráció ideje

A jövőben a korábbi két hét helyett 1-2 munkanap alatt használatba vehetik új internet címüket a magánszemélyek, a vállalkozások és civil szervezetek.
NAPI, 2011. április 29. péntek, 16:51
Fotó:

Magyarországon a hazai, (.hu) domainek regisztrációs gyakorlatának felügyeletét az Internet Szolgáltatók Tanácsa látja el, a domain-regisztrációt pedig a vele szerződésben álló, magyarországi internetszolgáltatók.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infokommunikációért felelős államtitkársága Nyitrai Zsolt államtitkár vezetésével az elmúlt hetekben egyeztetéseket kezdeményezett a testülettel annak érdekében, hogy a magyar domain-regisztráció két hetes átfutási ideje radikálisan rövidüljön le - közölte az NFM. A napokban megszületett egyezség nyomán a jövőben 1-2 munkanapra csökken a magyar domain-regisztráció időigénye. A megváltoztatott rendszer az esetleges jogsértő igények kiszűrését továbbra is biztosítja azzal, hogy a korábbi várólista helyett az igényelt internet cím feltételes használatba adása mellett 8 napon belül lehet az igényléssel szemben panasszal élni.

A lépéssel a nemzetközi gyakorlatnak megfelelően Magyarországon is gyorsan használhatóvá válnak a megigényelt domainek, így a hazai vállalkozások szinte azonnal a világhálóra léphetnek szolgáltatásaikkal és termékeikkel.

HOZZÁSZÓLÁSOK