Egy lépéssel közelebb a Ráckevei- és a Csepeli HÉV megérkezése a Kálvin térre

A FŐMTERV Mérnöki Tervező Zrt. és a Kontúr Csoport Tervező, Építtető, Kivitelező Kereskedelmi Kft. tervezheti a Ráckevei- és a Csepeli HÉV korszerűsítését, valamint meghosszabbítását a Kálvin térig, nettó 7 milliárd 147 millió forintért.
Németh Géza, 2020. július 13. hétfő, 16:07
Fotó: Napi.hu

A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő KKBK Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A nyertesek feladata a H6-os Ráckevei-, valamint H7-es Csepeli HÉV vonalak elővárosi-gyorsvasúti rendszerben történő, teljes körű infrastruktúra felújításának megtervezése. A továbbfejlesztésbe tartozik a két vonalnak a  Közvágóhíd térségében - a térszín alatt történő - összekapcsolása, majd az egyesített vonalak föld alatti bevezetése a Kálvin térig.

A felszíni pálya hossza 45 kilométer, a felszín alattié pedig 5 kilométer. Felújítandó 27 felszíni állomás és megépítendő 3 kéreg- és 1 mélyállomás. A tervezés kiterjed 20 műtárgyra és a három járműfenntartó telepre is.

A nyertesekkel június 19-én kötött szerződést az ajánlatkérő KKBK. Indult még a tenderen az UVATERV Út-, Vasúttervező Zrt. is.

HOZZÁSZÓLÁSOK