Egy cég 47 milliárdot költött sporttámogatásra

Több mint 47 milliárd forintot fizetett az államkassza helyett látványcsapatsport szervezeteknek az OTP az elmúlt hat évben - írta a G7 portál.
Domokos Erika, 2017. november 30. csütörtök, 18:00
Fotó: Shutterstock

A portál szerint ezzel egészen biztosan a bank a legnagyobb tao-donor, hiszen minden hetedik adóforint tőlük érkezett a sportba. (A támogatásért társasági adókedvezményt kapnak a cégek, azzal csökkenthetik az adóalapjukat is.)

A Magyar Telekom kisebb szervezeteknek adott ezen a csatornán pénzt, ám arról már nem kívánt nyilatkozni a G7-nek, hogy mennyit.

A portál szerint a Mol a nyeresége után fizetett adója egy részét szinte biztosan sportszervezeteknek utalja (a Felcsút szponzorfalán is szerepelnek például). Azt viszont nem tudni, hogy mennyit adnak az államkassza helyett kluboknak, mivel a cégnél nem kívántak az erre vonatkozó kérdésekre válaszolni.

További részletek itt olvashatók.

A kép forrása: Shutterstock.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

krislaci, 2017.12.01 12:44

A költségvetés helyett az általuk preferált (sugallt) helyekre fizethetik a cégek az adójukat, elvonva azt a magyar emberek érdekében történő felhasználástól.
Az még dűhítőbb, ezekből az összegekből különböző módon "visszsacsurog" az adományozó potentátjaihoz és a sportvezetőkhöz is. A sporteredményeink meg - a legjobb esetben is- stagnálnak. Nem más ez sem, mint az intézményesített lopások egyike!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html