Egy forintért elkelt a Neo FM

Egy forintért megvásárolták a csődközeli helyzetben lévő Neo FM kereskedelmi rádiót üzemeltető FM1 Zrt. 100 százalékos tulajdonrészét – értesült a Népszabadság. Az új tulajdonos egy ügyvédi iroda, amely mögött amerikai befektetők állhatnak. Átvállalták a cég 600 milliós adósságát, amivel az FM1 tartozik a médiahatóságnak.
NAPI, 2012. július 7. szombat, 10:54
Fotó: Napi.hu

A lap információi szerint a cég eladásáról szóló szerződés csak akkor lép életbe, ha a médiahatóság is beleegyezik abba, hogy miután az új tulajdonos kifizeti a tartozásokat és leteszi a bankgaranciát, megmarad a Neo FM műsorszolgáltatási szerződése, így a rádió tovább működhet.

A Médiatanács június 20-án mondta fel a kereskedelmi rádió műsor-szolgáltatási szerződését. A testület akkor azzal indokolta a döntést, hogy a Neo FM-et működtető cég menedzsmentje nem élt azzal a mentőcsomaggal, amelyet a hatóság kidolgozott számára az adósságok visszafizetésére. Az FM1 hozzávetőleg 600 millió forint műsor-szolgáltatási díjat és a halmozódó tartozás miatt már korábban kiszabott bírságot nem fizetett be, és nem tette le a szerződésben vállalt csaknem 150 milliós bankgaranciát. A hatóság ebből a tartozásból 40 milliónyi bírságot akart elengedni. Az FM1 június 19-én csődvédelmet kért, valamint 500 millió forintos váltót ajánlott fel a médiahatóságnak a tartozás fejében. Ezt a váltót azonban a hatóság nem volt hajlandó elfogadni. A napokban az FM1 fellebbezett a műsor-szolgáltatási szerződés felmondása ellen - emlékeztetett a Népszabadság.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

francois, 2012.07.07 13:33

Így még én is elműködtetném: 1140 millió bevétel, 713 millió veszteség. Sőt, hogy egyszerűbb legyen: bevétel nem lenne, csak veszteség :)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

rigolya, 2012.07.07 12:07

Csak visszajön az előző tulajdonos!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html