Egy kézbe került a két patinás magyar márka

A Cerbona Élelmiszeripari Kft. tulajdonosa megvásárolta a Ham-Let puffasztot gabonaszeleteket gyártó kalocsai Agrimill-Foodot. A Ham-Let további működését és fejlődését a felvásárlás nyomán a Cerbona is támogatni fogja. A puffasztott szeleteiről ismert cégnél máris beruházásba kezdtek, amelynek eredményeként novemberben indulhat a termelés az új gyártósoron.
K. Kiss Gergely, 2017. június 14. szerda, 09:52
Fotó: Napi.hu

A felvásárlás után az Agrimill-Food Kft. megőrzi jogi önállóságát, viszont a cég működését a Cerbona munkatársai aktívan támogatják - adta hírül az élelmiszeripari cég. A Ham-Let gyártása Kalocsán marad, valamennyi dolgozót megtartják, és új beruházásba kezdenek. Novemberben indulhat meg a termelés az új gyártósoron, amely magasan automatizált berendezés lesz, és több fajta termék előállítását teszi lehetővé. Az Agrimill-Food Kft.-t május eleje óta új ügyvezető, Bédi Csaba irányítja, aki ezt megelőzően multinacionális élelmiszeripari vállalatnál termelési vezetőként dolgozott.

A társaság, az akkor Magyarországon még újdonságnak számító puffasztott gabonaszeletet 1991-ben kezdte el gyártani.

A két márka építését a puffasztott gabonaszeletek piacán egymás mellett folytatják a jövőben, és mindkét brand alatt új fejlesztésű termékeket fognak kihozni, jelentősen szélesítve a fogyasztók által elérhető termékek körét.

A müzli-, müzliszelet és gabonapehely-piacon meghatározó szereplőnek számító Cerbona is belépett évekkel ezelőtt a puffasztott szeletek piacára, és a kedvező értékesítési eredményeket látva tavaly már új gyártósort állított üzembe székesfehérvári üzemében 200 millió forintos beruházásból.

A Cerbona székesfehérvári üzemében gluténmentes termékgyártósort telepít a folyamatosan bővülő hazai és külföldi igények kielégítésére. Júliusban elindul a termelés az új gépsoron, és a nyáron az energiaszeletek piacára is belép a társaság, amely 2016-ot jelentős növekedéssel, 3,4 milliárd forint feletti forgalommal és 251 milliós adózás előtti eredménnyel zárta.

HOZZÁSZÓLÁSOK