Bizonytalan az Egyenlő Bánásmód Hatóság dolgozóinak jövője

Bár december elején döntött az Országgyűlés, hogy az Egyenlő Bánásmód Hatóság beolvad Alapvető Jogok Biztosának Hivatalába (AJBH) a jövő év legelejével, még mindig nem tudják a dolgozók, mi történik az állásukkal.
Szabó Dániel, 2020. december 19. szombat, 12:05
Fotó: Pixabay

Az Országgyűlés jobboldali többsége december elején elfogadta azt javaslatot, amely szerint az alapvető jogok biztosa január 1-jétől átveszi az (EBH) feladatait. A hatóság ezzel megszűnik, jogutódja az ombudsman. Az új feladatkör ellátását elkülönült szervezeti egység segíti, amelynek vezetője az egyenlő bánásmódért felelős főigazgató - kezdi cikkét a Népszava, amely úgy értesült, hogy még mindig nagy a bizonytalanság a volt EBH munkatársaknál.

Megkeresték az AJBH-t, hogy mi lesz a dolgozókkal, hogy változik-e a megszokott eljárási rend, az ügyfelek - akik panaszukkal az EBH-t keresték volna meg - mikortól és milyen formában fordulhatnak az ombudsmani hivatalhoz. De csak egy rövid választ kaptak: a szóban forgó ügyekben január 1-jétől az ügyfelek a korábban megszokott módokon fordulhatnak majd az alapvető jogok biztosához. Az új hatáskör ellátását érintő egyéb kérdések tekintetében az alapvető jogok biztosa január 1-jét követően fogja tájékoztatni a nyilvánosságot.

A legutolsó adatok szerint az EBH-nak 24 alkalmazottja van.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2020.12.19 12:32

Már évekkel ezelőtt írtam, mondtam, hogy megszüntetném ezt a hivatalt.
Semmi szükség fizetni őket, hogy szinte mindent leppattintanak, a cégeket meg úgysem lehet büntetni, mert munkahelyeket adnak.
Annyira nem érdekel senkit az egyenlő bánásmód, hogy a cégek simán úgy hirdetik az állásokat, hogy beleírják fiatalokat vagy nőket akarnak felvenni.
A munkaügyi központokat is megszüntetném. Már az sem kapja meg azt pár hónap segélyt akinek megállapítják, melót meg nem nagyon tudnak kínálni.
Segélyt a kormányhivatalnál vagy az önkormányzatnál is kérhetnek, csak nem nagyon kaphatnak, melót meg a közvetítők kínálják, ugyanazokhoz a kormánytámogatott multikhoz.
Akkora a multiknál a fluktuáció, hogy egész évben az összes vesz fel másik rabszolgát.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html