Egymástól lopják a munkaerőt a magyar cégek

A Vasas Szakszervezeti Szövetség alelnöke szerint számos ipari parkban már "farkastörvények uralkodnak". Az ott székelő vállalatok egymás embereit, vagyis a szemközti üzem dolgozóit, próbálják "lenyúlni" - mondta a Népszabadságnak László Zoltán.
MTI-Eco, 2016. július 9. szombat, 10:06
Fotó: Reuters

A napilag szombati számában kitért arra is, hogy az egyik nagy vállalkozói érdekképviselet, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) is a napokban hozta nyilvánosságra a súlyos munkaerőhiánnyal kapcsolatos javaslatait. Ebben a határon túlról érkező, kulturálisan beilleszthető, szakképzett, több tíz- vagy akár pár százezer ember bevonását is javasolják.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter is megszólalt korábban a témában, és jelezte, az MGYOSZ több álláspontjával is egyetértenek, így azzal is, hogy igény esetén biztosítani kell a harmadik országból érkező szakképzett munkaerő hazai foglalkoztatását, de - mint kiemelték - "olyanokét, akik hiányszakmákban helyezkednének el, tehát nem az itt élő magyarok munkáját veszik el".

A Prohuman Kft. a Népszabadságnak arról számolt be, hogy sok cég már felfedezte a környező országok határ menti településeinek munkaerő-potenciálját. A vállalatok ugyanakkor törekednek a kettős állampolgárokat alkalmazni, EU-n kívüli országokból érkezők foglalkoztatottsága elenyésző a nehézkes adminisztrációs folyamatok miatt is.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

_Jhony, 2016.07.10 04:16

@Pegazus_a_borbarat: Inkább a politikai vízfejet kellene csökkenteni! Minek ennyi képviselő??? Menjenek a versenyszférába DOLGOZNI!
Elég volt a korrupcióból, az állami pénzek lenyúlásából!

Nem mindig a nyugdíjasokat kell szidni!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Pegazus_a_borbarat, 2016.07.09 20:39

Gyertek haza rabszolgák, könyörgünk! Eltartani a sok ingyenélő fidesznyuggert!

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html