Egyre olcsóbban eladó a híres húsgyár

Ismét meghirdették a pápai húsgyárat, és az irányár most már csupán 3,6 milliárd forint, miután az első, 4,5 milliárdos felhívásra nem kelt el - írta a Világgazdaság.
Napi.hu, 2016. június 13. hétfő, 08:18
Fotó: Napi.hu

Most is kizárólag olyan befektetőt várnak, aki egyben veszi meg a teljes cégcsoport, a tavaly novemberben felszámolás alá került Pápai Vagyonhasznosító és Értékesítő Kft., Pápai Hús Kft. és a PÁPA-SER Kft. összes vagyonelemét.

A vevő megkapná a húsüzem épületeit, a hozzá tartozó sertéstelepeket, egy vágóhidat, a cégcsoport üzlethelyiségeit, a 165 járműből álló gépkocsiparkot, több mint 800 mezőgazdasági és 1600 húsipari gépet, több mint 4 ezer tenyészállatot, az árukészletet, valamint a márkaneveket és a védjegyeket. Az ajánlatokat június 24. és július 11. között lehet benyújtani.

A februárban meghirdetett, eredménytelenül zárult pályázaton a legmagasabb ajánlat 109,5 millió forint volt - írta a lap.

A felszámolás alatt álló három társaságnak összesen több mint 10 milliárd forint rövid és hosszú lejáratú kötelezettsége van, és a cégek saját tőkéje milliárdos mínuszokat mutat. A meghirdetett vagyonelemek a társaság legnagyobb hitelezője, az MFB Zrt. zálogjogával terheltek. A cégcsoport az elmúlt két évben összesen 4,6 milliárd forintnyi, több elemből álló hitelcsomagot kapott az MFB-től.

HOZZÁSZÓLÁSOK