Együttműködést ajánl a Befektetői Tanácsnak Matolcsy

A magyar kormány megállapodott a legnagyobb magyarországi befektetőkkel abban, hogy a jövőben is rendszeres találkozókon beszélik meg a követendő közép- és hosszú távú gazdasági stratégiát, különös tekintettel a fenntartható növekedés szempontjaira - jelentette be Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter, egyben a Befektetői Tanács (BT) egyik társelnöke a testület március 1-i ülése után.
MTI-Eco, 2011. március 1. kedd, 18:32
Fotó:

A miniszter a BT teljes ülésén a közlemény szerint rövid áttekintést adott a néhány nappal korábban bejelentett kormányzati intézkedésekről, kifejtve azt is, hogyan segíthetik elő ezek a lépések, hogy a magyar gazdaság újból növekedési pályára álljon. Felvetette azt is, hogy a Széll Kálmán Terv keretében meghirdetett reformlépések kidolgozásában a kormány és a Befektetői Tanács, illetve annak tagjai munkacsoportot alakítsanak.

Takács János, az Electrolux Lehel Kft. vezérigazgatója, aki 2009. óta tölti be a BT soros társelnöki tisztét, a miniszterrel közös közleményben annak a reményének adott hangot, hogy a kormány a jövőben is figyelembe veszi a magyarországi nagybefektetők ajánlásait és véleményét, megkonzultálja velük a kormány rövid távú célkitűzéseit is, és megbízható partnerként tekint a BT-re.

A BT közel száz magyarországi vállalkozást tömörítő ernyőszervezet, amelynek tagjai egyenként százmillió dollárnál nagyobb befektetéseket hajtottak végre a magyar gazdaságban.

HOZZÁSZÓLÁSOK