Eladja túrórudiüzemét a Danone!

A Sole-Mizo Zrt.-nek adja el marcali túrórudiüzemét a Danone Tejtermék Gyártó és Forgalmazó Kft., így a somogy megyei egységben gyártják majd a két cég versenytárs termékeit - tudta meg a Napi Gazdaság.
Domokos Erika, 2009. szeptember 30. szerda, 05:15
Fotó:

A Napi Gazdaság szerdai számának cikke

A Danone Tejtermék Gyártó és Forgalmazó Kft. eladja marcali túrórudiüzemét a Sole-Mizo Zrt.-nek - értesült a Napi. A Sole-Mizo a tervezett megállapodás szerint vállalja, hogy növeli a termelést és legalább két évig az üzem minden dolgozóját megtartja, a Danone pedig folytatja egyik kiemelt márkaterméke, a Milka Super Rudi forgalmazását és reklámozását, amelyet továbbra is a marcali üzem gyárt - mondta lapunknak Kiss Beáta, a Danone Kft. vállalati külső kapcsolatok igazgatója. Sütő László, Marcali polgármestere az önkormányzat soron kívüli képviselő-testületi ülésén jelentette be, hogy a két cég megállapodott az adásvételről.

A Sole-Mizo kizárólag Marcaliban fogja gyártani túrórudi termékeit. A tervek szerint egy új gyártósort is telepít, amellyel megkétszerezi a termelést és várhatóan 20 százalékkal növeli a dolgozók számát. A túrórudikat 1982 óta gyártó üzemben jelenleg közel hetven főt foglalkoztatnak.

A Sole-Mizo rendkívül biztató és pozitív fejlesztési tervvel keresett meg minket, az ajánlat pedig kedvező lehetőség a marcali üzem számára, hogy az új tulajdonos portfóliójának meghatározó szereplőjévé váljon - tette hozzá Kiss Beáta. Konkrét döntés novemberben várható, amikor az egyeztetések és a hatósági eljárások befejeződnek, beleértve a versenyhivatal jóváhagyását.

A marcali üzem eladása nem érinti a Danone Kft. másik magyarországi üzemének, a joghurtot előállító budapesti egység működtetését. A francia Danone-csoport 1994-ben vásárolta meg a Budapesti Tejipari Vállalat kelet-pesti üzemét, 1995-ben pedig a Marcali Tejdesszert Kft.-t, amelyeket 1996-ban egyesített a Danone Kft.-ben.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Ravic, 2009.09.30 08:16

Végre egy pozitív hír! 2 évig biztos állás és fejlesztések?! Csak gratulálni tudok az üzlethez...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html