Eladják a Negro cukorkát - nehéz helyzetben a dolgozók

Jövő év elejétől kezdi el árulni a gyártó, a Mondelez Hungária Kft. a legendás magyar márkát, a Negrót. Vele együtt a győri gyártóüzemet is eladnák. A vállalat szerint a Negro nem illeszkedik a globális növekedési terveikbe. (Képünk illusztráció.)
Napi.hu, 2015. november 4. szerda, 14:01
Fotó: MTI/AP

A vállalat belső közleménye szerint a Negro esetében nem látnak növekedési lehetőséget, ezért azt javasolták a győri gyár üzemi tanácsának a márka eladását. A Halls cukorkák gyártását a jövőben áthelyezik a lengyelországi Skarbimierzbe, a Negro viszont marad, amíg el nem tudják adni - tudta meg a Faktor.hu.

Az elsősorban snackeket gyártó vállalat inkább a húzómárkákra koncentrál majd a jövőben. A cég úgy látja, a Halls márkában sokkal több potenciál van külföldön, mint a Negróban.

"Nem számolunk azzal, hogy nem tudjuk eladni. Tisztában vagyunk vele, hogy a Negro a magyaroknak egy nagyon fontos termék. Éppen ezért bízunk abban, hogy a 2016 elejétől árult brandre valamelyik piaci szereplő azonnal lecsap. Szeretnénk mi válogatni a vevők közül" - idézik Kertész Pétert, a cég kommunikációs tanácsadóját.

A győri üzemben, ahol a Negrót is gyártják összesen 83-an dolgoznak. 59 saját, 19 kölcsönzött munkásuk és 5 portásuk van. A cég egyelőre úgy számol, hogy csak 17 embert kell elküldeni a Halls gyártásának áthelyezése miatt.

Derült égből érkezett

Tavaly szeptemberben a Mondelez Hungária Kft. kereskedelmi igazgatója még úgy nyilatkozott hogy a Negro cukor a cég egyik húzóterméke. "A cukorka kategóriában a Negro kiemelten fontos számunkra. Habár a neta (népegészségügyi termékadó) bevezetése súlyosan érintette a cukorka kategóriát, így a Negrót is, mi hiszünk Közép-Európa legnagyobb és legeredetibb cukorkájában, és jelentős erőforrásokat biztosítottunk a termék fejlesztésére."

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Bulemia, 2015.11.04 14:56

A Phillip Morris-nak már nem kell Győr.

Eladták az korábban általuk felvásárolt Cadbury egyik legendás gyárát is, minden korábbi igéretük ellenére.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html