Az Auchan Magyarország Kft. éves bruttó forgalma 2014-ben 326 milliárd forintra nőtt, amely minimális emelkedést jelent a 2013-as 324 milliárdhoz képest. A mérleg szerinti eredmény 12,5 milliárd forintos mínuszt mutatott, amiben egy 11 milliárdos, terven felüli értékcsökkenés játszotta a főszerepet. Ezt leszámítva a másfél milliárd forintos veszteség kedvezőbb a 2013-asnál - akkor hatmilliárd forint felett volt az adózott eredmény.

A társaság ismét hangsúlyozta: nem lesz elbocsátás vagy áruházbezárás a törvénymódosítások miatt, viszont az áruházak hosszabb nyitva tartással várják a vásárlókat.

A cég adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredménye (EBITDA) az elmúlt évben 8,5 milliárd forintra emelkedett, amely 52 százalékos fejlődést jelent. 2014-ben a vásárlók száma az előző évhez képest 2 millióval emelkedve elérte a 42 milliót.

Az Auchan immár második éve a beruházásait tekintve önfinanszírozó volt, sem banki hitelt, sem csoport szintű finanszírozást nem használt fel. 2014-ben a 4,8 milliárd forintnyi beruházás feléből öt új töltőállomást adott át, így a 19-ből már 16 áruház mellett várja benzinkút a vásárlókat. A kiskereskedelmi lánc a működési költségeit 3,6 százalékkal csökkentette: többek között az energia- és karbantartási költségek további mérséklésével, a csomagolóanyag- és a reklámköltségek újragondolásával.

A 2014-ben átadott öt töltőállomással - Szolnokon, Fóton, Szegeden, Miskolcon és Budaörsön -, az év végére az Auchan benzinkutak száma elérte a 16-ot.

Az elmúlt években folyamatosan javultak az üzleti eredményeink, ezért is szavazott bizalmat a 2020-ig kialakított kiskereskedelmi stratégiánknak az Auchan flügyelő bzottsága és a családi részvényesek csoportja. A politikai, gazdasági környezet változása hosszú távú jövőképünket nem írja felül, ezért a 2020-ra előírt célkitűzéseinket elérjük, 2015-ben pedig az előzetes terveknek megfelelően nyereséges lesz vállalatunk - fogalmazott Dominique Ducoux, az Auchan Magyarország Kft. vezérigazgatója. Idén már nem kell rendkívüli hatással számolni, illetve amennyiben nem változnak nagymértékben a jogszabályi körülmények, megvalósítják üzleti terveinket. Ennek érdekében ebben az évben elindítják e-kereskedelmi tevékenységüket, valamint megteremtik a franchise és az 5000 négyzetméter alatti alapterületű áruházak megnyitásának feltételeit.

A vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvény értelmében, az Auchan Magyarország Kft. mind a 19 áruháza 2015. március 15-től kezdve vasárnaponként zárva tart, ez alól a karácsonyt megelőző négy és áruházanként, az év során, egy szabadon választott vasárnap képez kivételt. Ugyanakkor a 16 áruház mellett működő önkiszolgáló töltőállomások zavartalanul, a megszokott vasárnapi nyitva tartás szerint üzemelnek, az automata kutak pedig 0-24 óráig, a hét minden napján. Az Auchan áruházak Budapesten és környékén, valamint Székesfehérváron 6 órától 22 óráig, a vidéki nagyvárosokban pedig 7 órától 22 óráig, egységes, hosszabb nyitva tartási idővel várják a vásárlókat.

Az Auchan Magyarország Kft. 2015-ben nem tervez csoportos létszámleépítést. A törvénymódosítások okozta változásokat hosszabb nyitva tartással, a munkatársak beosztásának újraszervezésével, a munkahelyek megőrzésével oldják meg. Annak a közel 200 munkatársnak, akiknek vasárnapra szólt a szerződése, új munkaszerződést kínáltak - derült ki a vezérigazgató szavaiból.