Eldőlt: kínai buszokat vesz a Volánbusz

A Xiamen King Long 60 buszt szállíthat, az Alfa ismét alulmaradt.
MTI-Eco, 2010. február 27. szombat, 11:44
Fotó:

Az újraértékelés után is a kínai XIAMEN King Long United Automative Industry CO Ltd. nyerte a Volánbusz Zrt. 60 jármű szállítására kiírt, hirdetmény közzétételével indult tárgyalásos közbeszerzést, miután a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) kötelezte az ajánlatkérőt a korábban kizárt, Alfa Busz ajánlatának értékelésére is - az eredmény a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.
 

Az ajánlatkérésben 20 darab alacsony belépésű szóló autóbusz, és 40 darab háromtengelyes alacsony belépésű szóló autóbusz szerepelt. A múlt év decemberi eredményhirdetéskor a Volánbusz érvénytelennek nyilvánította az Alfa Busz Kereskedelmi Kft. ajánlatát. A versenyben maradt két cég, a prágai székhelyű VIKO s.r.o. és a kínai XIAMEN King Long United Automative Industry CO Ltd. közül az utóbbi lett a nyertes, nettó 9 millió 866 ezer euróval.


Az Alfa Busz a KDB-hez fordult, amely 3 millió forintra bírságolta az ajánlatkérőt, és kötelezte arra, hogy értékelje a kizárt ajánlatot is. Ez megtörtént, de annak során a Volánbusz újra kizárta az Alfa Busz ajánlatát, és a kínai gyártót hozta ki nyertesnek.


A Volánbusz Zrt. február 10-én arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az Alfa Busz által ajánlott termékek sem a Volánbusz előírásainak, sem pedig a vonatkozó jogszabályi rendelkezéseinek nem feleltek meg.


A szerződéskötés tervezett időpontja március 12.


 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Tábornok, 2010.02.27 14:57

Gazemberek! + balkán + hazaárulók, pedig én ezt a szót, ez idáig nem használtam.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

csabai, 2010.02.27 14:38

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html