Elektronikus útdíjszedés: négyen tehetnek ajánlatot

Megvan az a négy pályázó, amely január közepéig ajánlatot tehet a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ (KKK) megtett úttal arányos, elektronikus útdíjszedési tenderén.
NAPI Online, 2007. november 8. csütörtök, 07:58
Fotó:

A Napi Gazdaság cikke

A KKK megtett úttal arányos, elektronikus útdíjszedési tenderén nyolc pályázó adta be jelentkezését, s közülük választották most ki azokat, akik megfeleltek a tender dokumentációjában megfogalmazott műszaki és gazdasági elvárásoknak. Az ajánlattételi szakaszban e négy konzorcium kap lehetőséget arra, hogy részletesen kidolgozza a 3,5 tonna feletti megengedett legnagyobb össztömegű járművek megtett úttal arányos, elektronikus útdíjszedési rendszerének bevezetésére és ötéves üzemeltetésére vonatkozó ajánlatát. Ezt követően az ajánlatok részleteit, valamint a szerződés feltételeit a KKK és az ajánlattevők képviselői tárgyalásos eljárással pontosítják, ennek során derül ki, hogy a jelöltek közül melyikük ajánlata felel meg leginkább a pályázatban megfogalmazott igényeknek.

A KKK szerint két pályázó - az Albacomp Számítástechnikai Zrt. és az EMUR (Első Magyar Útdíj Rendszer) konzorcium (Euroinvest Közép-európai Befektetési Zrt., Arcadom Építőipari Zrt., Efkon AG) - ajánlata nem felelt meg a műszaki alkalmassági követelményeknek. Az MVM Zrt. és az MVMI Zrt. konzorciuma, valamint a Marubeni Corporation, az A.R. Hungária Informatikai Zrt., a Telvent Tráfico y Transporte S.A. és az EGIS Projects konzorciumának pályázata a formai és tartalmi követelményeknek nem felelt meg.

Az ütemrend szerint várhatóan tavasszal derülhet ki, hogy mely cég lesz a befutó, amely aztán 2008-ban kiépítheti a rendszert. Korábbi információink szerint 63 milliárd forint körüli lehet a beruházási költség, amit a pályázónak kell állnia, az állam pedig 2009 és 2013 közötti időszakban szolgáltatást vásárol majd a győztestől.

Ajánlatot tehet
- a Magyar Telekom Nyrt. és a T-Systems Enterprise Services GmbH konzorciuma,
- a Synergon Informatikai Zrt. és a Sanef SA. konzorciuma,
- az Autostrade per l'Italia S.p.A., a Siemens Aktiengesellschaft Österreich és az Intertoll-Europe Zrt. konzorciuma,
- a Kapsch TrafficCom AG., a Kapsch Telematic Services GmbH, a Kapsch Telematic Services Telematikai Szolgáltató Kft, és a Via Verde Portugal - Gesto de Sistemas Electrónicos de Cobrança S.A. konzorciuma

HOZZÁSZÓLÁSOK