Elhalászták a munkát Orbán barátja elől

Az egykori Szabolcs utcai kórház területén felépítendő Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ (OMRRK) mélyépítési munkáira kiírt tendert 4 milliárd 119 millió forinttal a Strabag-MML Kft. nyerte, a vesztesek között van Garancsi István cége, a Market Építő Zrt. is.
Németh Géza, 2016. június 6. hétfő, 21:00
Fotó: Napi.hu

Az ajánlatkérő Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt. a Közbeszerzési Értesítőben tette közzé a kétfordulós, tárgyalásos tender eredményét. Az értékelésnél domináns volt a vállalási ár. Vesztes lett az Épkar Zrt. és a Market Építő Zrt. is.

Ez utóbbit - a Céginfo.hu adatai szerint - a Wing Ingatlanfejlesztő és Beruházó Zrt.-től vásárolta meg 2014 novemberében a Garhartt Invest 2014 Zrt. Amíg az eladott cég jegyzett tőkéje 1 milliárd forint volt, a 2014 szeptemberében alakult vevőé mindössze 20 millió forint.  A Garhartt Invest egyedüli részvényese Garancsi István.

A mélyépítési munkákat a föld alatt négy szinten kell elvégezni, mintegy 19 ezer négyzetméter összterületen, továbbá meg kell építeni egy közel 3 ezer négyzetméteres mélygarázst is. A föld alatt raktárak lesznek és a gépészeti eszközök kapnak ott helyet.

HOZZÁSZÓLÁSOK