Eljárást indult a TV2-vel szemben

Elindította a hatósági eljárást a médiatanács az Éden Hotel című műsor miatt "a megalázott, kiszolgáltatott emberek öncélú, sérelmes bemutatásának tilalma, az emberi méltóság vélhető megsértése miatt és a korhatár-besorolás helyességének ellenőrzésére" a TV2 médiaszolgáltatójával szemben - tájékoztatta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kommunikációs igazgatósága szerdán az MTI-t.
MTI, 2015. május 6. szerda, 18:56
Fotó: Napi.hu

A médiatanács az Éden Hotel április 24-ei adása miatt folytatott hatósági ellenőrzés alapján indította el az eljárást - olvasható az NMHH közleményében. Hozzátették: az eljárásra - a hiánypótlási időtartamot és néhány más, a jogszabályokban rögzített ügyintézési részt nem számítva - 40 nap áll rendelkezésre, amely 30 nappal meghosszabbítható.

A TV2 múlt szerdai közleményében elismerte hibáját és elnézést kért az Éden Hotel című valóságshow egyik adásában képernyőre kerültek miatt, és kijelentette, hogy kész műsorpolitikájának felülbírálására, és mérlegeli, hogy a jövőben indít-e hasonló jellegű valóságshow-t.

A korábban több civil szervezet, illetve párt által is kifogásolt, szexuális bántalmazásnak minősített jelenettel kapcsolatban azt írták, sem a sorozatot gyártó cég, sem a TV2 kollégái nem jártak el kellő érzékenységgel, amikor a kérdéses helyzetet látták és értékelték. Ezért a képernyőre kerülő adások technikai és tartalmi ellenőrzéséért felelős kreatív osztály vezetője és a tartalom átvételéért felelős szerkesztője írásbeli figyelmeztetést kapott.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

isabella, 2015.05.06 21:49

Ezeket a műsorokat aberrált, beteg agyú emberek készítik, aberrált, beteg agyú embereknek.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

isabella, 2015.05.06 21:46

Ezért például Damu Roland 6 év börtönt kapott, úgy, hogy végig tagadta, amivel megvádolták, itt pedig ország világ láthatta, hogy mi történt.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html