Elképesztő optimizmus a cégvezetőknél

Sokkal derűlátóbban ítélik meg a magyar nagyvállalati felsővezetők a gazdaság állapotát és az előttük álló kihívásokat, mint a két évvel ezelőtt - derült ki a Stanton Chase felsővezetők kiválasztására szakosodott nemzetközi személyzeti tanácsadó cég felméréséből, amelynek eredményeit csütörtökön juttatta el az MTI-hez.
MTI, 2015. június 18. csütörtök, 13:27
Fotó: Stockfresh

A megkérdezett száz magyar nagyvállalati vezérigazgató több mint 80 százaléka reményteljesebbnek vagy sokkal pozitívabbnak látja Magyarország fejlődését a következő 12 hónapban, míg két éve csak a válaszadók fele nyilatkozott így.

Míg 2013-ban a cégvezetők alig több, mint kétharmada volt optimista a saját cége jövőjét illetően, addig mára ez az arány 91 százalékra nőtt. Két éve a válaszadók 77 százaléka vélte elfogadhatónak, sikeresnek vagy kiemelkedően sikeresnek a 2012-es üzleti évet cége számára, ez az arány 2015-ben - a 2014-es évre - közel 94 százalékra emelkedett.

A felmérés szerint a válaszadók leginkább az ipar, a technológiai- és az infokommunikációs (56-56 százalék) szektor, a logisztika és szállítmányozás (31 százalék), valamint a fogyasztói termékek és szolgáltatások (27 százalék) fejlődését várják 2015-ben.

A felmérésből kiderült, hogy a felsővezetők munkahelyi elégedettségének legfőbb tényezője még mindig a kihívás, a második helyen a függetlenség áll a fontossági sorrendben, de lényeges a kezelhető stressz szint és a munka-magánélet egyensúlya, valamint a jó kapcsolat a közvetlen vezetővel is.

A jelentés készítői megállapították: érdekes módon az előrelépési lehetőségek és az, hogy a vállalat mely szektorban működik, számít a legkevésbé a felsővezetőknek.

Jelentős változás, hogy míg két éve a megkérdezettek csaknem 23 százaléka állította, hogy könnyű megtartani a kulcsfontosságú szakembereket, ma már csak 4,6 százalékuk látja így. A kulcs szakemberek és a vezetők felkutatásában szintén jelentős a változás, hogy míg két éve a válaszadók 42 százaléka találta ezt könnyű feladatnak, addig ma már csak 17 százalékuk gondolja így - derül ki a Stanton Chase felméréséből.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

hunorti, 2015.06.18 13:39

jó hír ...pörög asz unorti-illibi !!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html