Elkészült Szolnokon az első GYSEV-Flirt motorvonat kocsiszekrénye

A Stadler szolnoki gyárában elkészült a GYSEV Zrt. Flirt motorvonat négy kocsiszekrénye, s járművek még az idén forgalomba állnak.
Diószegi József, 2013. április 30. kedd, 11:01
Fotó: Napi.hu

Elkészült az első GYSEV Zrt. Flirt motorvonat négy kocsiszekrénye a Stadler szolnoki gyárában. A négyrészes motorvonat összeszerelését ezután a Stadler Rail Csoport lengyelországi üzemében végzik el. A készülő motorvonatok nyers szekrényvázát trélereken viszik Szolnokról a lengyelországi üzembe. A motorvonat annak a flottának az első járműve, amelyről a GYSEV és a Stadler 2012 áprilisában írt alá szállítási szerződést.

A GYSEV Zrt. a Sopron-Szombathely-Szentgotthárd vasútvonal korszerűsítése projekt keretében mintegy 110 kilométer vasúti pálya teljes rekonstrukcióját végezte el az elmúlt években. Ennek a projektnek részeként rendelt a vasúttársaság négy villamos motorvonatot, amelyek közül most elkészült az első.

A GYSEV állomásain és megállóhelyein nemrégiben kialakított  peronokról közvetlenül (lépcső nélkül) lehet belépni a 211 ülőhellyel rendelkező járműbe. A motorvonatok utastájékoztató rendszerrel, légkondicionálóval, WIFI internettel, illetve mobiltelefonok és laptopok töltésére alkalmas hálózati csatlakozókkal is fel lesznek felszerelve. Az első zöld-sárga Flirt motorvonat várhatóan még ez év decemberében szolgálatba állhat a GYSEV Sopron-Szombathely-Szentgotthárd vonalán.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK