Elkészült az első GYSEV Zrt. Flirt motorvonat négy kocsiszekrénye a Stadler szolnoki gyárában. A négyrészes motorvonat összeszerelését ezután a Stadler Rail Csoport lengyelországi üzemében végzik el. A készülő motorvonatok nyers szekrényvázát trélereken viszik Szolnokról a lengyelországi üzembe. A motorvonat annak a flottának az első járműve, amelyről a GYSEV és a Stadler 2012 áprilisában írt alá szállítási szerződést.

A GYSEV Zrt. a Sopron-Szombathely-Szentgotthárd vasútvonal korszerűsítése projekt keretében mintegy 110 kilométer vasúti pálya teljes rekonstrukcióját végezte el az elmúlt években. Ennek a projektnek részeként rendelt a vasúttársaság négy villamos motorvonatot, amelyek közül most elkészült az első.

A GYSEV állomásain és megállóhelyein nemrégiben kialakított  peronokról közvetlenül (lépcső nélkül) lehet belépni a 211 ülőhellyel rendelkező járműbe. A motorvonatok utastájékoztató rendszerrel, légkondicionálóval, WIFI internettel, illetve mobiltelefonok és laptopok töltésére alkalmas hálózati csatlakozókkal is fel lesznek felszerelve. Az első zöld-sárga Flirt motorvonat várhatóan még ez év decemberében szolgálatba állhat a GYSEV Sopron-Szombathely-Szentgotthárd vonalán.