Elküldi dolgozói tizedét a Teva

Költségcsökkentési programja keretében 5 ezer dolgozót, alkalmazotti létszámának 10 százalékát bocsátja el az izraeli Teva Pharmaceutical Industries gyógyszeripari vállalat.
MTI-Eco, 2013. október 10. csütörtök, 16:47
Fotó: Napi.hu

A Teva, a világ egyik legnagyobb hatóanyag-azonos, azaz generikus gyógyszergyártó vállalata költségeit évi 2 milliárd dollárral kívánja csökkenteni 2017 végéig. Ebből egymilliárd dollárt 2014 végéig, a terv 70 százalékát pedig 2015 végéig kívánja teljesíteni. A gyógyszergyártó a költségcsökkentési program keretében "túlméretezett" tevékenységeit kívánja visszavágni és a fő tevékenységi körét alkotó generikus gyógyszergyártásra, valamint kutatás-fejlesztésre kívánja összpontosítani erőfeszítéseit. A költségcsökkentésből származó megtakarításokat a kutatási-fejleszési kiadások finanszírozására fordítják.

Termékportfóliója bővítése mellett a Teva növelni kívánja jelenlétét a feltörekvő piacokon is, elsősorban nem vényköteles szerek értékesítésével.

A Teva egyik vivőterméke, a forgalmának 20 és nyereségének 50 százalékát adó Copaxone a jövő évtől más generika-gyártó vállalatok termékpalettájára is felkerülhet, miután egy amerikai bíróság érvénytelenítette néhány, a szerhez kapcsolódó szabadalmi jogát.

A tervek szerint a Teva a 2013-as évet 19,5-20,5 milliárd dolláros értékesítési árbevétel után 4,85-5,15 dollár egy részvényre jutó nyereséggel zárja. A FactSet felmérése szerint elemzők átlagosan 20,05 milliárd dollár értékesítési árbevételre és 4,99 dollár egy részvényre jutó nyereségre számítanak az idei évben.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

hunnland, 2013.10.10 17:38

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Blama, 2013.10.10 17:06

Nálunk senkit és a debreceni focicsapat támogatását még növeli is!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html