A Teva, a világ egyik legnagyobb hatóanyag-azonos, azaz generikus gyógyszergyártó vállalata költségeit évi 2 milliárd dollárral kívánja csökkenteni 2017 végéig. Ebből egymilliárd dollárt 2014 végéig, a terv 70 százalékát pedig 2015 végéig kívánja teljesíteni. A gyógyszergyártó a költségcsökkentési program keretében "túlméretezett" tevékenységeit kívánja visszavágni és a fő tevékenységi körét alkotó generikus gyógyszergyártásra, valamint kutatás-fejlesztésre kívánja összpontosítani erőfeszítéseit. A költségcsökkentésből származó megtakarításokat a kutatási-fejleszési kiadások finanszírozására fordítják.

Termékportfóliója bővítése mellett a Teva növelni kívánja jelenlétét a feltörekvő piacokon is, elsősorban nem vényköteles szerek értékesítésével.

A Teva egyik vivőterméke, a forgalmának 20 és nyereségének 50 százalékát adó Copaxone a jövő évtől más generika-gyártó vállalatok termékpalettájára is felkerülhet, miután egy amerikai bíróság érvénytelenítette néhány, a szerhez kapcsolódó szabadalmi jogát.

A tervek szerint a Teva a 2013-as évet 19,5-20,5 milliárd dolláros értékesítési árbevétel után 4,85-5,15 dollár egy részvényre jutó nyereséggel zárja. A FactSet felmérése szerint elemzők átlagosan 20,05 milliárd dollár értékesítési árbevételre és 4,99 dollár egy részvényre jutó nyereségre számítanak az idei évben.