Ellepik a rendőrök Budapestet

Mintegy négyezer rendőr, tűzoltó, mentős vesz részt azon a kedden kezdődött budapesti kongresszuson, amelynek középpontjában a TETRA, vagyis a készenléti szervek rádió kommunikációs rendszere áll.
Diószegi József, 2011. május 24. kedd, 07:49
Fotó:

Ma kezdődik és péntekig tart a TETRA Világkongresszus, amely Budapest és a TETRA történetében az eddigi legnagyobb konferencia. Az eseményre több mint négyezren regisztráltak, köztük a világ különböző készeléti szervezeteinek - rendőrség, tűzoltóság, mentők - vezetői. A konferencia idején teltház várható a legtöbb fővárosi szállodában.

A TETRA a készeléti szervezeteknek kifejlesztett titkosított rádiótávközlési rendszer, a GSM mobilhálózatok nem polgári használatra kifejlesztett változata, amely az idén öt éve váltotta fel Magyarországon a korábbi URH rádiókat a rendőrség, tőzoltóság és mentők kommunikációjában.

Az évente megrendezett TETRA Világkongresszuson, amelynek tavaly Szingapúr adot otthont, a tehnológia szállítói és használói találkoznak egymással. A budapesti rendezés idén több magyar vállalkozásnak is lehőséget adott arra, hogy bemutatkozzon a szakmai közönségnek, és a jövőben beszállítóként is bekapcsolódjon a TETRA rendszerek világába.

HOZZÁSZÓLÁSOK