Elmennek a szabadonálló hűtőgépek Jászberényből

A szabadonálló hűtőgépek gyártását átadja másnak a jászberényi Electrolux-üzem, de a beépíthetőek maradnak. A porszívóüzem pedig augusztus végén áll le.
Csernátony Csaba, 2020. július 1. szerda, 11:52
Fotó: Napi.hu

Az eredeti tervek szerint, június 30-án az Electrolux befejezte a szabadonálló felülfagyasztó hűtőgépek gyártását Jászberényben - ennek a termékcsoportnak a gyártása külső partner bevonásával folytatódik.

A termelés leállása az Electrolux tavaly bejelentett üzleti átalakulásának és az új vállalati stratégiának a része. A magyar vállalat a jövőben a felsőkategóriás termékcsoport gyártására összpontosít.

Az érintett üzem 200 fővel működött, az átszervezésben érintett munkatársak 10 fő kivételével a jászberényi hűtőszekrénygyár másik üzemében dolgoznak majd tovább. A beépített hűtők gyártását nem érinti az átszervezés, ezt a termékkategóriát továbbra is Jászberényben készíti az Electrolux - mondta Gönczy Sándor, az Electrolux Lehel Kft. ügyvezető igazgatója, az Electrolux európai alelnöke. 
A korábbi tervekkel összhangban a vállalat szintén Jászberényben működő porszívógyárában a termelés 2020 augusztusáig tart, az átszervezési folyamat 2021. január 31.-én zárul le

HOZZÁSZÓLÁSOK