Elszámolta magát az Astra Biztosító

Immár a CIG-Pannónia Biztosító adatai is szerepelnek a Mabisz-adatsorában. A két héttel korábbi jelentéshez képest az Astra Biztosító drasztikusan, 1,7 milliárd forinttal csökkentette kgfb-díjbevételre vonatkozó adatát.
Nagy László Nándor, 2011. május 24. kedd, 05:48
Fotó:

Másfél hét alatt sokat változott a magyar biztosítók első negyedéve, ám nem csak a borítékolt formában. A CIG Pannónia Biztosító díjaival a szakma teljes díjbevétele 236,96 milliárd forintot tett ki, ami "csak" 3,36 százalékos visszaesést jelent az egy évvel ezelőttihez képest, szemben a másfél hete kiadott 6 százalékos adattal. A válságot követően 2010-ben minden negyedév növekedést hozott, a piaci díjbevétel így egy év után mutat újra esést. Az életági díjbevételek 8,1 milliárd forinttal, 114,1 milliárdra nőttek a CIG negyedéves adataival, a biztosítók által beszedett pénz azonban így is 3,3 százalékkal esett vissza, az életág részaránya a teljes díjbevételben ismét 50 százalék alá csökkent.

Érdekesebb ugyanakkor, hogy a korábbi jelentéshez képest a nem életági díjbevétel 1,78 milliárd forinttal, 122,8 milliárdra csökkent, függetlenül a negyedévben még csak életbiztosítási díjbevételt realizáló CIG-től. Az adatokból látható, az üzletági bevétel eltérése kizárólag a kgfb-díjbevételeknek köszönhető. A korábbi és a mostani Mabisz-adatsort összehasonlítva kiderül, hogy az Astra Biztosító volt kénytelen alapjaiban módosítani bevételi számait: a most kimutatott 995,3 millió forintos díjbevétel 64 százalékkal alacsonyabb a korábban jelzett 2,77 milliárdnál.

HOZZÁSZÓLÁSOK