Ennyi volt: már nem Simicska a Hír TV elnöke

Az Mno.hu-n megjelent keddi közlemény szerint a Magyar Nemzetet kiadó Nemzet Lap- és Könyvkiadó Kft. kedden a társaságban fennálló üzletrészének döntő hányadát a Megapolis Media Zrt., valamint a Pro-Ráta Holding Zrt. részére értékesítette - számol be az Index.
Napi.hu, 2015. február 17. kedd, 13:23
Fotó: Napi.hu

Simicska Lajos lemondott a HírTV Zrt.-ben betöltött igazgatósági tagságáról, az ő részvényeit a már emlegetett Megapolis Media Zrt. vásárolta meg. A HírTV Zrt. új igazgatósági tagja és elnöke Fonyó Károly lett, a helyettese pedig a korábbi vezető szerkesztő, Tarr Péter.

Simicska ugyancsak a Megapolis Media Zrt.-nek és a Pro-Ráta Holding Zrt.-nek adott el 25-25 százalékot a 75 százalékos Lánchíd Rádióban birtokolt iüzletrészéből, szóval még fenntartott magának egy 25 százalékos üzletrészt.

A Céginfo.hu adatai szerint a Megapolis Media Zrt. egyedüli részvényese Fonyó Károly, e cég tulajdonában lévő MTG Metro Gratis Kft.-je adja ki az ingyenes Metropol napilapot.

A Pro-Ráta vezérigazgatója - Simicska Lajoshoz köthető több cégben is vezető pozíciót betöltő, és több társaságban tulajdonos - Tóth Marianna. A Pro-Rátát 2013-ban alapították vagyonkezelésre, rácalmási székhellyel.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

jedddike, 2015.02.17 13:58

...lehet ,hogy az LMP a jövő ??...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html