Erre készül a magyar milliárdos - itt a bejelentés

Ugyan eladta Waberer’s International Nyrt. többségi tulajdonát Wáberer György, de még marad a cégnél - olvasható az új tulajdonos közleményében.
Napi.hu, 2016. június 29. szerda, 12:27
Fotó: Napi.hu / Németh András Péter

Váratlanul a múlt héten jelentette be a Mid Europa Partners befektetési társaság, hogy megvásárolta Wáberer György alapító-többségi tulajdonos 56,8 százalékos tulajdonrészét a Waberer's International Nyrt.-ben. Így a Mid Európa 97,1 százalékos részt birtokol a cégből. Korábban Wáberer György - aki 90 milliárd forinttal a 7. leggazdagabb magyar a Napi.hu gondozásában megjelent A 100 leggazdagabb 2016 listáján - inkább kizárta, hogy kiszállna a vállalatból.

A Mid Europa ma kiadott közleménye szerint Wáberer lemond minden cégben betöltött vezetői tisztéről, ám senior stratégiai tanácsadóként segíti a Mid Europa Partners-t. Emellett a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének (MKFE) elnökeként és a miniszterelnöktől kapott kormányzati megbízatásának megfelelve tovább dolgozik a magyar közúti árufuvarozás és személyszállítás, valamint a logisztikai ágazat fejlesztésén.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK