Vége az Erzsébet utalványnak - itt a bejelentés

2019 január 1-től az Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt. mind a papíralapú, mind az elektronikus Erzsébet-utalványok forgalmazását megszünteti. Ennek okaként a cég azt jelölte meg, hogy az adójogszabályok értelmében az Erzsébet-utalványok kedvezményes adózása megszűnik.
K. Kiss Gergely, 2018. december 21. péntek, 19:30
Fotó: Napi.hu

A jelenleg forgalomban lévő, valamennyi érvényes, papíralapú vagy elektronikus Erzsébet-utalványt a mintegy 60 ezer elfogadóhelyen használhatják fel az utalványbirtokosok a lejárati időn belül, legkésőbb 2019. december 31-ig. Erzsébet-utalvány 2019 januárjától nem rendelhető - olvasható a társaság honlapján.

A 2018. év végén feladott megrendelésekkel és kiszállításokkal, valamint az elektronikus utalvány feltöltésekkel kapcsolatban az alábbi fontos információkra hívja fel a figyelmet az Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt.:

  • A 2018 december 17. és 2018 december 27. között bankszámlánkon jóváírt papír alapú Erzsébet-utalványok szállítására vonatkozó megrendeléseket társaságunk folyamatosan legyártja, és továbbítja a kézbesítő cégek felé.
  • A 2018 december 27-én, bankszámlánkon jóváírt Erzsébet-utalvány Plusz kártya feltöltéshez kapcsolódó megrendelések teljesítése (kártyafeltöltés) legkésőbb 2018.december 28. 08:00 óráig megtörténik.
  • Erzsébet-utalvány Plusz kártya gyártására vonatkozó megrendelést az Erzsébet Utalványszolgáltató Zrt. csak abban az esetben teljesít, ha azokat feltöltésekkel együtt rendelték meg, és a rendelés ellenértéke 2018.december 27-ig a bankszámlánkon jóváírásra került.

A társaság csak azokat a megrendeléseket teljesíti, amelyek ellenértéke legkésőbb 2018. december 27-ig bankszámlájára is beérkezett, az ezt követően jóváírt összegeket minden esetben visszautalja a megrendelőnek. Számos cafeteria-elem, közöttük - a Szép-kártya kivételével - az utalványok kedvezményes adózásának megszüntetéséről még nyáron döntött a kormány.Erről részleteket itt olvashat.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rotaryfun, 2018.12.21 19:54

Hány milliárdba is került orbánnak ez a faszsága ? Mennyit fizettünk a függetlenségi harc ezen csatájának ez elvesztéséért ? Mennyi büntetés lett kifizetve a versenyszabályok megsértése miatt?
Kíváncsi vagyok mi lesz az "Erzsébet" vagyonnal, mi lesz azzal amit ebből a pénzből létre hoztak hogy a "szegény gyerekeket üdültessék stb. Hány csilliárdot raktak zsebre ezzel o1g haverjai?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html