Esztergomban fejleszt a Mercedes beszállítója

Tizenegymillió eurós – mintegy hárommilliárd forintos – beruházással, új munkahelyeket teremtve, jelentősen bővíti esztergomi üzemét a német Kirchhoff-csoport magyarországi leányvállalata, a Kirchhoff Hungária Kft., amely a Mercedes kecskeméti üzemének is beszállítójává vált - írja hétfői számában a Népszabadság.
NAPI, 2010. november 15. hétfő, 08:30
Fotó:

Decemberben indul, és 2011 szeptemberében fejeződik be a Kirchhoff Hungária Kft. legújabb beruházása.

Ennek eredményeként a cég esztergomi üzemében jelentősen bővítik a hegesztőüzemet, a présüzemet, továbbá az irodabázist.

Sólyom Szabolcs ügyvezető igazgató a lapnak elmondta: a fejlesztést az indokolja, hogy a korábban kizárólag a Magyar Suzuki Zrt. beszállítójaként tevékenykedő magyarországi leányvállalat - a német anyacég kapcsolatrendszerén keresztül - újabb autógyárak beszállítójává vált.

Préselt autóalkatrészeit 2012-től a Peugeot-Citroën franciaországi és szlovákiai, a Mercedes kecskeméti, a VW pozsonyi, a Ford craiovai, az Opel szentgotthárdi, valamint a Skoda Mlada Boleslav-i gyárába is szállítja.

A modern technológia üzemeltetése kapcsán a hatvanfős létszámbővítés eredményeként, döntően mérnökök és magasan képzett technikusok számára nyílik új munkalehetőség.

HOZZÁSZÓLÁSOK