Megszólalt Orbán Viktor felesége

A magyar vendéglátás és a hazai alapanyagok minőségének jelentős javulását méltatta egyebek mellett Lévai Anikó, a Magyar Konyha szerkesztőbizottságának elnöke, a kormányfő felesége a gasztronómiai magazin és a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) székesfehérvári konferenciáján.
Domokos László, 2019. december 5. csütörtök, 14:29
Fotó: Pixabay

Lévai Anikó a fenntarthatóság és a klímaváltozás jegyében rendezett eseményen azt mondta, "kincs van a birtokában annak, akinek földje van, azonban aki tudja, hogyan kell megművelni a földet, a túlélés zálogát tartja a kezében" - írta az MTI.

A fejlődés szemmel látható eredményei közé sorolta, hogy egyre több nemzetközileg elismert étterem van Magyarországon.

Egy-egy étterem színvonalának "alfája és ómegája" az alapanyagok minősége - mondta Lévai Anikó, aki szerint míg tíz éve még külföldről kellett behozni jó minőségű húst és alapanyagokat, ma már ezek a hazai kínálatban is elérhetők.

Ma már nemcsak egy-egy étteremnek van jó híre, hanem maguknak a termelőknek is. A fogyasztók egyre inkább keresik a kiváló termékeket, amelyek jellemzői a kézműves, a szezonális vagy a termelői szavak - tette hozzá  a Magyar Konyha szerkesztőbizottságának elnöke.

A Balatonon hat évvel ezelőtt megszűnt a halászat, a horgászat került előtérbe, így az éttermek legálisan már nem juthatnak balatoni halhoz. A vendéglátói kör kiszolgálására eddig sem volt elegendő balatoni hal, de más akvakultúrákból a szükséges halmennyiség beszerezhető - mondta Szári Zsolt, a Balatoni Halgazdaság vezérigazgatója.

A rendezvény keretében átadták a Magyar Konyha Termelői Díjakat is. A három díjazott Fekete Zsóka (mangalicafarm - Görbeháza), Varga Sándor és felesége (biodinamikus mintagazdaság - Szentgál), valamint Pózer István és Márkus Erika (Sajtkonyha - Csurgódomb) lett.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

hedviga, 2019.12.14 10:52

Én visszasírom a prágai cseh sonkát, amit régebben lehetett a boltokban kapni. A vagdalthús konzerveknek nagyon leromlott a színvonala, a múltkor ki kellett dobnom, mert büdös is volt. Fontos lenne, hogy legalább a régi szintre visszamenjünk. Az Aldiban pedig ne csak az agyoncukrozott reszelt almát árulják, mert van cukor nélkül is, de azt gondolom otthon árulják csak!!!!!!!!!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

narancsragacs, 2019.12.06 17:53

@hedviga: tenyésztenek :)
Csak nem tavakban hanem a tengeren halfarmokon. Még az Adrián is van. Zömmel eszt veszed a boltban.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

hedviga, 2019.12.06 17:43

..., kétségkívül, a föld az mindig érték volt, és érték is marad. Valószínűleg erre szerette volna felhívni sok ember figyelmét a First Lady, mivel itt sok jó nem vár az emberekre, az biztos, de még Európára sem, szerintem. Legalábbis a nem vagyonosokra sanyarú sors vár, annyi biztos.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

hedviga, 2019.12.06 17:31

Így van, a föld az kincs, főleg annak, aki a több millió forint földalapú támogatást fölveheti anélkül, hogy életében egy kapavágást is tett volna. A földeken pedig azért sem érdemes termelni, mert mindent ellopnak róla!!!!!!!!!!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

hedviga, 2019.12.06 17:25

A vidéki ember a földjeit bagóért kénytelen odaadni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html