Ez lenne a gyógyír a munkaerőhiányra?

Céges bérlakás a gyógyír a munkaerőhiányra - írja keddi számában a Népszabadság, amely szerint az álláshirdetési portálokon főleg a vidéki, keresett mérnöki pozíciókat egyre gyakrabban lakhatás biztosításával hirdetik meg.
MTI, 2016. szeptember 13. kedd, 08:03
Fotó: Napi.hu

A lap példaként említi, hogy a McDonald's gyorsétterem-hálózat a fővárosi éttermeibe a dolgozókat "állásért lakás" programmal toborozza, a cég egy éven át ingyen biztosítja a szállást a dolgozónak, azoknak csak a rezsit kell kifizetniük. A cégnél a Népszabadság érdeklődésére elmondták: a XVI. kerületben, illetve szeptembertől Budaörsön bérelnek egy-egy apartmanházat a dolgozóknak.

A lap felidézte, az év elején a Mercedes jelentette be, hogy bérlakásprogramot indított: a dolgozók egy része a cég apartmanházában 22 ezer forintért kaphat egy lakást.

A Népszabadság szerint a munkáshiány sújtotta kiskereskedelemben az egyik, pontosan meg nem nevezett hipermarketnél is komolyan felmerült a lehetőség, hogy a lakhatás biztosításával csábítanák az észak-magyarországi megyékből a dolgozókat.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tarTosPista, 2016.09.13 15:24

Tudta?
Magyarország fele kiürül!
Az egész ország Dunántúlon fog lakni, mi lesz a másik felével, eladja fidesz?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

mandokilaci, 2016.09.13 08:51

Most üt vissza hogy nem bérlakásokat építettek 15-20 éve hanem a " röghözkőtést " preferálták.Holott tudni lehetett Nyíregyháza vagy Ozd környékére alig megy multicég a szakmunkáshiány miatt ,mégis adtak kölcsönt magánlakások építésére.Most ott várnak közmunkára a 2-3 milliót érő házakban és a gyerekeik vagy ugyan azt a nyomort öröklik vagy külföldre távoznak.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html