Pénteken a Központi Statisztikai Hivatal előzetes adatokat közöl a magyar ipari termelés márciusi alakulásáról. A Napi Gazdaság Online modellszámításai szerint az index 13,4 százalékos emelkedést mutathat a múlt év azonos időszakához képest. Februárban a volumen 14,3 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.

Németországban is márciusi ipari adatokat közölnek. Az elemzők szerint év/év alapon maradt az erőteljes, tíz százalék fölötti növekedés: a februári 14,8 százalék után 10,5 százalék a konszenzus, a havi bővülés üteme 1,6 százalékról 0,5 százalékra lassul.

Csehországból márciusi kiskereskedelmi adatok érkeznek, februárban 6,5 százalékos bővülést regisztráltak.

A hét legfontosabb amerikai makroadatát magyar idő szerint kora délután teszi közzé a washingtoni munkaügyi minisztérium: a nem mezőgazdasági álláshelyek áprilisi számát közli. A márciusi 216 ezres növekedés után a piac most 183 ezerre számít, a versenyszférában pedig 230 ezer után 193 ezres növekedésre. Az elemzők szerint nem növekszik a munkanélküliségi ráta, marad a 8,8 százalék.

Negyedéves gyorsjelentést közöl a Magyar Telekom és német anyavállalata, a Deutsche Telekom. A magyar társaság eredménye mintegy 40 százalékkal zuhanhat, elsősorban a távközlési cégekre kivetett különadó hatásaként. A Napi Gazdaság által megkérdezett elemzők előrejelzéseinek átlaga szerint ugyanakkor az árbevétel is csökkenhet, mintegy 5 milliárd forinttal a 2010. első negyedévihez képest, 142,4 milliárd forintra.