Ezekre az állásokra hajtanak a magyarok

A tavalyi évhez képest megduplázódott a szakmunkára és fizikai munkára jelentkezők száma, miközben a regisztrációk is 36 százalékkal emelkedtek. Több mint harmadával több cég hirdet, és majdnem 30 százalékkal nőtt a meghirdetett állások mennyisége - derül ki a Profession negyedéves jelentéséből.
Napi.hu, 2016. április 13. szerda, 16:25
Fotó: Napi.hu

Jelentősen növekedett a Profession felületein hirdető cégek száma az év első negyedévében. A feltöltött hirdetési kategóriák között kiemelkedik a szakmunka, majdnem minden ötödik, azaz több mint 6500 hirdetést élesítettek ebben a kategóriában. Ez 83 százalékos növekedést jelent a tavalyi első negyedévhez képest. A második legnépszerűbb hirdetési kategória az értékesítés, kereskedelem volt (9,8 százalék), amit a gyártás, termelés kategóriája követett (9,4 százalék). A negyedik legtöbb hirdetést a fizikai munka kategóriája kapta (7,9 százalék), az ide érkezett jelentkezések száma megduplázódott tavalyhoz képest, így a nyolcadik helyről zárkózott fel a három legnépszerűbb hirdetési kategória mögé.

Még mindig az irodai munka a legnépszerűbb

A jelentkezések száma 6 százalékkal nőtt a tavalyi első negyedévhez képest, és 13 százalékkal több életrajz érhető el a Profession adatbázisában. A legtöbb álláskereső adminisztratív, irodai munkára vágyna (17,4 százalék), de továbbra is népszerű az értékesítés, kereskedelem (14,8 százalék) is - igaz, az utóbbi kategóriába feltöltött hirdetések száma 12 százalékkal csökkent az elmúlt évben. A szakmunka a jelentkezők között is népszerű, 46 százalékkal többen jelentkeznek ebbe a kategóriába, mint tavaly ilyenkor - idén minden tizedik jelentkezést élesítették ebben a kategóriában.

A legtöbb jelentkezés a fővárosból érkezik

Szembetűnő, hogy a fővárosban (39,3 százalék), Pest megyében (10,2 százalék) és Győr-Moson-Sopron megyében (4,8 százalék) töltik fel a legtöbb hirdetést, és a jelentkezések száma is ezekben a megyékben a legmagasabb. Végzettségeket vizsgálva nagyjából fedi egymást kereslet és kínálat: a hirdetések 31 százaléka keres főiskolai, 27 százaléka egyetemi, 26 százaléka pedig középiskolai végzettségű pályázót. A jelentkezők közül legtöbben középiskolai végzettséggel rendelkeznek (38 százalék), őket a BA-diplomával rendelkezők (28 százalék) és az egyetemi végzettségűek követik (20 százalék).

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Sinibaldi, 2016.04.13 17:49

Alma serena.

Alma dulce
y serena como
el canto del
sol en los
meses modernos,
alma dichosa
como el llanto
del mar cuando
el soplo regresa.....

Francesco Sinibaldi
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html