Ezért kell személyautó a MÁV-osoknak - meglepő válasz

A MÁV Magyar Államvasutak Zrt. gépjárműflotta-beszerzésének indokoltságára kérdezett rá egy parlamenti képviselő. A válasz: ha a sín nem járható, akkor muszáj autóba ülni.
Szász Péter, 2017. január 26. csütörtök, 12:17
Fotó: Napi.hu

A MÁV csoport januárban írt ki tendert 1352 plusz opcionálisan lehívható 338 gépjármű tartós bérletére és flotta-üzemeltetésre. Az alapmennyiségbe több mint 400 személyautó is benne van, amely Ander Balázs jobbikos képviselő szerint kimagyarázhatatlan. Szerinte a vasúti kocsik állapota gyalázatos, élettartamuk pedig már a tervezési időt is túllépte. A képviselő szerint a személyautók helyett vasúti kocsikat kellett volna venni.

A Nemzeti fejlesztési Miniszter nevében válaszoló Fónagy János államtitkár szerint a gépkocsibeszerzés nem zárja ki a vasúti kocsik vásárlását. A MÁV-csoportnak pedig szüksége van üzembiztos autókra.

A megdönthetetlen érv a válasz végén érkezik: a karbantartási, falújítási havária-elhárítási feladatok elvégzésénél általában a sín nem járható, vagyis a dolgozók nem tudják vasúton megközelíteni a helyszínt, csak közúton.

HOZZÁSZÓLÁSOK